eggBasics: Napi rutin az azonnali eredményekért

eggBasics: Napi rutin az azonnali eredményekért

Valószínűleg sokszor hallotta már, hogy minden utazás az első lépéssel kezdődik - és ez a bőrápolással kapcsolatban sincs másképp. Az egészséges ragyogás és az irigylésre méltó arcszín eléréséhez elengedhetetlen a jól kialakított napi rutin. De hogyan jutunk el oda? Nem lesz könnyebb!

Miután felébredtél az első illatos reggeli kávéval ☕ és végre jó kedvvel vágsz neki a napnak, kényeztesd a bőrödet is. Nincs szükséged ezer és egy termékre, és nincs szükséged tíz különböző lépésből álló rutinra - mindössze 5 perc alatt sápadt és fáradt bőröd szép és fiatalos lesz. 

Szóval ürítse ki a pénztárcáját, és gyorsan turkáljon a szépségszekrényében. Mert biztos vagyok benne, hogy (majdnem) minden termék, amire szükséged van, már ott rejtőzik. 🙃

Reggeli bőrtisztító ✨

Még akkor is, ha már tisztítja a bőrét éjszaka, és most talán azon gondolkodik, miért kellene ezt reggel is megismételnie, a válasz egyszerű. Amikor alszik, a bőre aktív és regenerálódik.

Ezért reggelente gyakran láthatsz zsíros vagy száraz területeket a bőrödön, amelyek a saját bőrmegújulásod eredménye. A felhalmozódott olaj a zsíros bőrtípusoknál, míg a szárazság a száraz bőrtípusoknál a leggyakoribb. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen bőrtípusod van, nézz körül itt. 😉

A zsíros bőr reggeli tisztítása akkor a leghatékonyabb, ha olyan habot vagy gélt használsz a bőrödre, amely jól eltávolítja a felesleges olajat. A száraz bőrt a legjobb az eggo és egy gyengéd tisztítóolaj, balzsam vagy tej kombinációjával kezelni. Mindkét típus esetében hidratáló tonikkal fejezze be a hidratálás és a ragyogás visszaállítása érdekében.

Használjon aktív összetevőket tartalmazó termékeket 🚀.

A tisztítás után az arcod felfrissült, és a pórusaid nyitva vannak, így most van itt a tökéletes alkalom az aktív hatóanyagokat tartalmazó termékek használatára. 

Az aktív összetevők - ahogy a neve is mutatja - olyan összetevők, amelyek azonnali aktív hatást gyakorolnak a bőrre. A legismertebb hatóanyagok közé tartoznak a következők:

  • Hidratálás (például hialuronsav és glicerin)
  • Világosító hatás (pl. C-vitamin)
  • Pattanások és bőrhibák elleni hatás (BHA savak, pl. szalicilsav)
  • A bőr gyorsabb regenerálódását elősegítő hatások (AHA-savak, pl. glikolsav)
  • Öregedésgátló hatás (retinol tartalmú termékek)

Életkortól függetlenül a reggeli rutinba beleférnek a hidratáló hatóanyagok és a C-vitamin - de az AHA-k, BHA-k és retinolos termékeknek az esti rutinban kell helyet kapniuk (20 vagy 30 éves kor után).

Egész napos bőrhidratálás 💦

A fent említett hatóanyagos szérumok a bőr belsejében fejtik ki hatásukat, ezért fontos, hogy a felszínt is védje és hidratálja.

Bőrtípusától függően válasszon a könnyű textúrájú hidratáló krémek (például gélkrémek kombinált és zsíros bőrre) vagy gazdagabb formulák (például tápláló krémek és száraz olajok száraz és kombinált bőrre) közül. 

A megfelelő bőrápoló termékek kiválasztása nemcsak azt biztosítja, hogy bőre egész nap hidratált legyen, hanem azt is, hogy ideális alapozót és hibátlan sminket használjon.

 Bőrvédelem ☀

Akár süt a nap ☀, akár esik az eső 🌧 vagy szürke, ködös reggelre ébredsz 🌫, mindig magas fényvédővel fejezd be a napi rutinodat.

Ez megvédi bőrét a leégéstől, a pigmentfoltoktól és a korai öregedéstől. Bővebben erről a témáról itt olvashat. 

Hány lépést tartalmaz a napi rutinod? Írja le a hozzászólásokban. 🤗