Hogyan alakítsd ki a mindennapi bőrápolási rutinodat

Hogyan alakítsd ki a mindennapi bőrápolási rutinodat

A saját bőrápolási rutin kialakítása nem egyszerű feladat, hiszen nagyon sokféle termék található a polcokon.

Úgy tűnik, hétről hétre jön egy-egy újabb trend, új márka, és könnyű úgy érezni, hogy teljesen egyedül kell kitalálnod, melyik a legjobb öregedésgátló krém, vagy melyik pattanások elleni szérum a legjobb a bőröd számára.

Ezért most segítünk összeállítani egy alapvető bőrápolási rutint.

Tudom, tudom... a bőrápoló termékek széles választéka elsőre túlzottan nyomasztónak tűnhet. De ahhoz, hogy ragyogó és tökéletes legyen a bőröd, csak azt kell megtudnod, hogy milyen a bőrtípusod. Valójában a saját bőrápolási rutin létrehozása nem is olyan nehéz, mint amilyennek tűnik, és most meg is mutatom, hogy miért.

A legjobb az egészben az, hogy ha már van egy jól összeállított rutinod, akkor nem lesz szükséged arra, hogy túl sok sminket használj. Hiszen a sminknek csak fokoznia kellene az egészséges bőr szépségét – nem szabad elfednie azt. ;)

Nem csak a minőség számít.

Ahhoz, hogy a termékek a leghatékonyabban működjenek, a megfelelő sorrendben kell használni őket. Az egyik legfontosabb szabály, amelyet mindenkor be kell tartani, az az, hogy a termékeket az állaguk szerinti sorrendben kell felvinni. Tehát a legkevésbé sűrűtől a legsűrűbbig, különben a kevésbé sűrű termékek nem tudnak áthatolni a vastagabb rétegeken.

Az első bőrápolási rutin összeállításakor fontos, hogy legalább 3 alapvető lépést kövess:

  •     Tisztítás
  •     Hidratálás
  •     Védelem

Ha szükséges (vagy ha szeretnéd), hozzáadhatod a következő lépéseket is:

  •     Toner használata
  •     Szérumok használata
  •     Hámlasztás

Kezdjük az első lépéssel – TISZTÍTÁS

Általános szabály, hogy a bőrt naponta kétszer ajánlott tisztítani - egyszer reggel és egyszer este. A reggeli tisztítás segít eltávolítani a matracról és a hajról alvás közben megmaradt verejték- vagy olajnyomokat.

Reggel és este öblítsd le az arcod vízzel, és dörzsölj be a bőrödbe egy kis gyengéd tisztítószert a tiszta tenyereiddel. Finoman töröld szárazra az arcod egy puha törülközővel. Ha használsz sminket, előfordulhat, hogy este kétszer kell megtisztítanod az arcod. Először távolítsd el a sminket tisztító olajjal, tisztító balzsammal vagy micellás vízzel. Ezután tisztítsd meg az arcot egy tisztító géllel, mint amilyen például az EGGO tisztító gél.

eggo

Ha úgy döntöttél, hogy SZÉRUMOKAT is beépítesz a rutinodba, akkor a tisztítás után kell felvinni őket.

A reggel kiváló alkalom az antioxidánsokat, például C-vitamint tartalmazó szérumok használatára, mivel ezek védik a bőrt a szabad gyökök ellen. Az esti rutinod során használhatsz hialuronsavas hidratáló szérumot, amely meggátolja a bőr kiszáradását, különösen, ha öregedésgátló vagy pattanások elleni termékeket is használsz, amelyek irritálhatják és kiszáríthatják a bőrt.

Tisztítás után használhatsz hámlasztókat is, például BHA és AHA savakat. Miracle Peel szérumunk mindkét savat tartalmazza, így kettős hatást biztosít!

A szérumok erősen koncentrált formulák, amelyek speciális problémákra összpontosítanak, így általában a bőrápolási rutin legdrágább termékei. Még akkor is, ha nincsenek ilyen problémáid, az antioxidáns szérum mindig jó választás, mivel segít megvédeni a bőrödet. Bármit is használsz, ne feledd: a víz alapú szérumokat hidratáló krém alatt kell használni!

eggo

A szérumok felvitele után hidratálj!

A hidratáló krém hidratálja a bőrt, és segít benntartani a felvitt termékek összes többi rétegét. Reggel használj könnyedebb textúrájú krémet, mint például a Zen defence, este pedig sűrűbb éjszakai krémet. A száraz bőrűek reggel és este is használhatnak sűrűbb krémet.

eggo

A bőrápolás utolsó lépése a VÉDELEM!

Igaz, hogy ez az utolsó lépés, de szinte minden bőrgyógyász azt fogja mondani, hogy a fényvédelem minden bőrápolási rutin legfontosabb része. Ha véded a bőrödet az UV-sugárzás ellen, az segíthet megelőzni a bőrrákot és az öregedés jeleit (például az első ráncokat). Ha a hidratáló krémed nem tartalmaz SPF-et, mindig használj extra fényvédőt!

NE FELEDD, a kevesebb több!

Ahogy a bőrápolási rutinod folyamatosan fejlődik, a termékek használata során talán a legfontosabb dolog, amit észben kell tartanod az az, hogy a kevesebb gyakran több. Ha csökkented a termékek mennyiségét, és csak a kulcsfontosságú, fontos hatóanyagokhoz ragaszkodsz, az sokkal jobb, mintha túl sok terméket használnál. Az is fontos, hogy a rutinodban következetes légy! Mint az életben sok mindennél, itt is kulcsfontosságú a következetesség – végezd el ugyanazt a rutint minden nap, reggel és este, hiszen ez a kulcs ahhoz, hogy valódi eredményeket érhess el, és meg is tarthasd azokat.

Bízz a folyamatban (és a bőrödben), és kövesd a saját magad által létrehozott tervet! <3