eggBasics: Milyen bőrtípusa van?

eggBasics: Milyen bőrtípusa van?

Az Ön bőre is szeszélyes? Ma száraz, holnap zsíros, télen nem tudsz megszabadulni a szárazságtól, nyáron pedig úgy érzed, hogy állandóan ragyogsz. És mindezekre reagálva, világosnak kell lennie számodra, hogy milyen bőrtípusod van? 😝 Ne aggódj, megmentelek! 

A szép és egészséges bőrhöz vezető út az első lépéssel kezdődik - a bőrtípus ismeretével. "De hát ezt nem tudja mindenki?" - kérdezheted most magadtól, de hadd mondjam el az igazat - néha ez minden, csak nem könnyű. A bőr állapotát számos különböző tényező befolyásolja: a genetika, az évszak, a táplálkozás, a hormonháztartás, és még a megfelelő arcápolás kiválasztása is.

Mivel én is sokáig a sötétben tapogatóztam, mire rájöttem a bőrtípusomra, ma megosztom veletek a legfontosabb információkat, amelyeket biztos vagyok benne, hogy hasznosnak fogtok találni.

Kezdjük az elején. 3 alapvető bőrtípus létezik: száraz, kombinált és zsíros bőr. Kíváncsi vagy a jellemzőikre és arra, hogy te hova illesz be? Olvassa tovább. 😉

1. Száraz bőr

A száraz bőr érdes tapintású, általában érzékenyebb, és hajlamos a bőrpírra és viszketésre. Ahogy a neve is mutatja, hiányzik belőle a nedvesség, és a védőfunkciója gyengül. A száraz bőrnek rendkívül vékony a zsíros védőrétege, ezért elengedhetetlen, hogy megfelelő termékekkel tápláljuk, hidratáljuk és védjük.

A száraz bőr az arc minden területén megfigyelhető - a T-zóna (homlok, orr, áll) és az arcok is szárazak. Általában a hideg őszi és téli hónapokban rosszabbodik, amikor a bőrfelület megrepedezik és hámlik.

2. Vegyes bőr

A kombinált bőrtípus a leggyakoribb. Ez a száraz és a zsíros bőrtípus kombinációja - általában az orcák szárazak, míg a T-zóna területén a bőr felesleges faggyút (olajat) termel.

A kombinált bőr különleges ápolást igényel a szárazság és a zsírosodás szabályozása és normalizálása érdekében.

3. Zsíros bőr

A zsíros bőrre jellemzőek az olyan szennyeződések, mint a pattanások, mitesszerek és pattanások, amelyeket a túlzott olajtermelés okoz. Ez a bőrtípus láthatóan megnagyobbodott pórusoktól is szenved, amelyek hajlamosak eltömődni.

A bőr vastagabb és néha vörös (különösen pattanások esetén), és viaszos megjelenésű, olajos fényű. A megfelelő bőrápolás, különösen a tisztítás, rendkívül fontos a faggyútermelés szabályozásához.

Ha egészséges, puha és ragyogó bőrt szeretne, elengedhetetlen a bőrtípusának meghatározása. Ön felfedezte a sajátját? Írja le a hozzászólásokban.