eggBasics: A 3 leggyakoribb bőrápolási hiba és hogyan javítsuk ki őket

eggBasics: A 3 leggyakoribb bőrápolási hiba és hogyan javítsuk ki őket

A megfelelő bőrápolás minden, csak nem kis dolog, és megtalálni azt a nyerő kombinációt, amely ragyogó, fiatalos és friss arcbőrt varázsol a bőrödből, néha tudományos fantasztikum. Hogy megkönnyítsük a dolgodat, nézd meg a 3 leggyakoribb bőrápolási hibát, amit szinte mindenki elkövet, és olvasd el tippjeinket, hogyan kerülheted el őket.

 

A bőrápolás egy olyan terület, amire tinédzserként nem fordítottam túl sok figyelmet. Gyorsan beértem azzal a krémmel, amit anyukám szekrényében találtam (csinál még valaki ilyet? 🙃), és azt hittem, hogy a víz elég a bőröm tisztításához. 🤣

Szerencsém volt, hogy akkoriban szinte teljesen elkerültek a pattanások, és a bőröm általában nem volt túl igényes. Azonban nem spóroltam sokat, csak kicsit később fizettem meg az árát, amikor a bőröm hirtelen nagyon érzékennyé vált.

Így gyakorlatilag rákényszerültem, hogy jobban odafigyeljek a bőrápolásra, és hamar rájöttem, hogy a bőröm állapota az én hibám. Elkövettem az összes olyan kezdő hibát, amit te is elkövethetsz. Ebben a bejegyzésben a 3 leggyakoribbat gyűjtöttem össze - íme, hogyan profitálhatsz belőlük. 🤗

1. Helytelen bőrápolás a bőrtípusnak megfelelően

Kétségtelenül az első számú hiba, amelyet biztosan mindannyian elkövettünk már legalább egyszer. Még ha úgy is érzed, hogy a homlokodon állandóan csillog a bőröd, az nem jelenti azt, hogy zsíros a bőröd. Hasonlóképpen, a száraz orcák nem jelentik azt, hogy a bőröd száraz.

Ha rosszul ismered a bőrtípusodat, az rossz bőrápoláshoz vezethet, ami ronthatja a bőröd állapotát, és - teljesen feleslegesen - csorbíthatja az önbizalmadat.

Bőrtípusának meghatározása tehát az első és legfontosabb lépés a megfelelő bőrápolás felé. Ha nem vagy biztos benne, hogy te hova tartozol, mindenképpen olvasd el ezt a bejegyzést, amely minden fontos információt tartalmaz a különböző bőrtípusokról, és a végén egy ingyenes kvízt is találsz.

2. Szabálytalan bőrtisztítás

Tudtad, hogy a bőrgyógyászok azt javasolják, hogy naponta legalább kétszer tisztítsd meg a bőrödet - és a víz önmagában sosem elég? 💦

Minden alkalommal, amikor kihagyod az arctisztítást, vagy sminkben fekszel le, hagyod, hogy a baktériumok és a szennyeződések bulizzanak az arcodon. Az eredmény pattanások, mitesszerek, pattanások, eltömődött pórusok és egy sor más probléma, amit semmiképpen sem szeretnél.

☀️ A reggeli rutinba iktasson be egy gyengéd arctisztítást, hogy eltávolítsa az éjszakára felhalmozódott olajat és elhalt hámsejteket, és biztosítsa a hibátlan sminkelést. Azt tanácsolom, hogy reggel frissítsd fel az arcodat egy alacsony pH-értékű tisztítószerrel, és az eggo készülékkel finoman masszírozd be a bőrödbe.

🌙 Az esti rutin kicsit több munkát igényel, hiszen a bőrön nemcsak a smink, hanem a nap folyamán rengeteg szennyeződés is felhalmozódik a környezetéből, amit sürgősen el kell távolítani, ha szép, ragyogó bőrt szeretnénk.

Az esti tisztításhoz szerelje fel az Eggo-t erősebb tisztítószerekkel, amelyek eltávolítják az összes szennyeződést. Ha szükséges, este kétszer mossa meg a bőrét.

- Száraz bőr: a természetes olajokat és vajakat tartalmazó tisztítóolajok és balzsamok a legjobbak a tisztításhoz, amelyek gyengéden tisztítják és egyben táplálják a bőrt.

- Kombinált bőr: a természetes összetevőket tartalmazó tisztítóolajok és balzsamok alkalmasak a téli tisztálkodásra, míg a gélek és habok, amelyek nem teszik túl zsírossá a bőrt, nyáron nagyszerűek.

- Zsíros bőr: használjon habokat és géleket a tisztításhoz, de ügyeljen arra, hogy olyan termékeket válasszon, amelyek nem szárítják ki túlságosan a bőrt, mivel a zsíros bőrnek is szüksége van nedvességre.

 3. Elégtelen bőrvédelem

A bőr a legnagyobb szervünk - és sajnos gyakran az, amelyik a legnagyobb csapást szenvedi el.

Fontos, hogy ápoljuk, elegendő nedvességet adjunk neki, és védjük a nap káros sugaraitól. A legjobb eredmény érdekében mindig a bőrtípusának megfelelő termékeket válassza.

- Száraz bőr: sok nedvességre van szüksége, ezért válasszon hidratáló hatású bőrápolási termékeket, és ne feledkezzen meg a napi fényvédelemről sem napkrémek vagy olajok formájában.

- Kombinált bőr: a hidratáló termékek mellett találjon személyre szabott kezelést a zsíros és száraz területekre, és ne hagyja ki a napi fényvédelmet sem napkrémek vagy gélek formájában.

- Zsíros bőr: a hidratáló termékek mellett válasszon olyan bőrápolási termékeket, amelyek megakadályozzák a túlzott olajtermelést (kerülje az alkoholtartalmú termékeket), és napközben mindig használjon naptejet vagy esszenciát.

 

Elkövetted már ezeket a hibákat? ☺️ Oszd meg velem lentebb, a hozzászólásokban ☺️