A KÜLÖNBSÉG A SZÉRUMOK ÉS AZ ARCKRÉMEK KÖZÖTT

A KÜLÖNBSÉG A SZÉRUMOK ÉS AZ ARCKRÉMEK KÖZÖTT

Ha a bőrápoló termékekről van szó, a választék végtelennek tűnik. A tisztító gélektől vagy balzsamoktól kezdve a tonikokon át egészen a maszkokig és hámlasztókig, a bőrápoló termékek világában nagyon nehéz döntést hozni. A végtelen lehetőségek között két olyan termék is található, amelyek gyakran okoznak zavart – a szérumok és a hidratáló krémek. Mindkét termék fontos szerepet játszik az egészséges és ragyogó bőr megőrzésében, de más a rendeltetésük és más az összetételük

A szérumok és a hidratálók könnyen összetéveszthetők, ezért nagyon fontos tudni, hogy mik a fő jellemzőik.

A bőr szérumok olyanok, mint a bőrápolási rutinod szuperhősei – rengeteg erőt tartalmaznak egy nagyon könnyű összetételben.

A szérumokat úgy tervezték, hogy a hatóanyagok nagy koncentrációját közvetlenül a bőrbe juttassák. Ezek az összetevők változhatnak, de az antioxidánsok (például C- és E-vitamin), a hialuronsav, a peptidek, a retinoidok és a savak gyakoriak. Ez az erő lehetővé teszi, hogy a szérumok hatékonyan kezeljenek bizonyos bőrproblémákat.

A szérumok sokszor vizes állagúak, így gyorsan behatolnak a bőrbe. Emiatt ideálisak különféle bőrproblémák, például a finom vonalak, ráncok, sötét foltok vagy egyenetlen textúra kezelésére.

Választhatunk kifejezetten a bőrproblémáinkra szabott szérumokat is. Akár száraz, akár zsíros bőrünk van, vagy az öregedés jelei ellen akarunk küzdeni, valószínűleg van egy szérum, ami tökéletes a problémáinkra.

A szérumot általában tisztítás és tonizálás után, de hidratálás előtt használjuk. Hidat képeznek e két lépés között, és segítik a hidratálókrém hatékonyabb működését.

Archidratálók – a hidratálás hősei

Míg a szérumok az aktív összetevőkre, a hidratálók a hidratálásra és a vízvisszatartásra helyezik a hangsúlyt.

Az arcra használt hidratáló krémek úgy vannak kialakítva, hogy hidratálják a bőrt. Olyan összetevőket tartalmaznak, mint a különféle nedvesítőszerek (pl. a glicerin és a hialuronsav), amelyek vizet vonzanak a bőrbe, és okkluzív anyagokat (például a shea vaj), amelyek akadályt képeznek és megakadályozzák a vízvesztést.

A hidratálók segítenek megerősíteni a bőr természetes védőrétegét, ami elengedhetetlen a bőr külső hatásokkal szembeni védekezéséhez. Ez különösen fontos a száraz vagy érzékeny bőrűek számára.

Bármilyen is legyen a bőrtípusod, fontos, hogy a hidratáló krém alapvető része legyen a bőrápolási rutinodnak. Alapvető hidratálást biztosít, és segít megőrizni a bőr egészséges megjelenését.

Nagyon fontos az is, hogy a bőrtípusodnak megfelelő hidratálót válassz. Mint korábban már említettük, szinte minden szérum könnyű textúrájú. Akár száraz, akár zsíros a bőröd, valószínűleg van egy szérum, amely megoldja a problémáidat. A bőrünk hidratálására kifejlesztett archidratálóknál azonban nagyon fontos, hogy a bőrtípusunknak megfelelőt válasszunk.

A hidratáló krémek textúrája a könnyű testápolóktól a gazdag és tápláló készítményekig terjedhet. A választott terméknek összhangban kell lennie a bőrtípusoddal – a szárazabb bőr a sűrűbb, míg a zsíros bőr a könnyebb krémeket részesíti előnyben. Az eggo-nál két különböző krémet találsz:

  • A Zen defence könnyű textúrával büszkélkedhet. Felvitelkor selymes, nem zsíros felületté alakul, bársonyosan sima és hidratált bőrt hagyva maga után. Mély hidratálást biztosít a hialuronsav és a szkvalán jelenlétének köszönhetően. Az Aloe vera, a kamilla kivonat és a zöld tea kivonat megnyugtatja az irritált bőrt, csökkenti a bőrpírt és enyhíti a kellemetlen érzéseket, így kiváló választás érzékeny vagy reaktív bőrre. A Zen Defense elősegíti a bőr általános egészségét azáltal, hogy fenntartja a nedvesség egyensúlyát, csökkenti a gyulladást, és alapvető tápanyagokkal látja el a tiszta és ragyogó arcbőrt. Könnyű és nem zsíros textúrájának köszönhetően minden bőrtípusra alkalmas, beleértve a zsíros és a kombinált bőrt is.
  • A Daydream egy mélyen tápláló krém, amelyet a nagyon száraz bőr védelmére és ápolására fejlesztettek ki. Úgy lett kialakítva, hogy ne csak mélyen hidratálja a bőrt, hanem táplálja is, védje a bőr védőrétegét és megnyugtassa azt. A formula erőteljes hidratáló és tápláló összetevőket tartalmaz, amelyek segítenek a bőrben tartani a vizet, kiegyenlíteni a finom vonalak és ráncok tónusát és megjelenését, valamint megnyugtatják a bőrt és segítenek csökkenteni a bőrpírt. A krém állaga nagyon dús és sűrű, száraz és nagyon száraz bőrre, valamint az érzékeny bőr ápolására is alkalmas.

A Daydream-et eredetileg gazdag nappali krémként hoztuk létre azok számára, akik túl könnyednek és nem kellően táplálónak találták a Zen Defense hidratálónkat. A Zen Defense minden bőrtípusra alkalmas, míg a Daydream kifejezetten száraz és nagyon száraz bőrtípusokhoz készült.

Ha a bőrápoló termékek rétegezéséről van szó, másképp használjuk a szérumokat és a krémeket. A szérumok több hatóanyagot tartalmazó bőrápoló termékek. Ezeket a célzott kezeléseket tisztítás után alkalmazzák, hogy a bőr felszívja és kihasználja a szérum előnyeit. Ezután hidratáló krémet használunk, hogy a bőr megőrizhesse a szérum előnyeit, és hosszan tartó hidratálást biztosítson, amely egészségessé, hidratálttá és ragyogóvá teszi a bőrt éjjel-nappal. 🥰

Köszönjük, hogy időt szántál a blogunkra. Reméljük, hogy tanultál egy-két új dolgot.🌟

Ha szeretnéd megtudni, melyik termékünk a legmegfelelőbb számodra és a bőrtípusod számára, akkor javaslom, hogy töltsd ki a BŐRÁPOLÁSI KVÍZÜNKET.

Ne feleddd, hogy a szebb bőr felé vezető út egyedi, mi pedig azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Kérdésed van, tanácsra van szükséged, vagy csak szeretnél valakivel beszélgetni a bőrápolásról? Lépj kapcsolatba velünk a hi@eggoglow.com címen, és bőrápolási szakértőink örömmel segítenek.

Szép napot! 🌸🌿💆🏻‍♀️